fb
11. 10. 2024 15:39

Výdaje na informační bezpečnost porostou příští rok o 15 %

Podle nové prognózy společnosti Gartner vzrostou celosvětové výdaje na informační bezpečnost v roce 2025 na celkovou hodnotu 212 miliard dolarů, což představuje nárůst o 15,1 % oproti roku 2024. Gartner také předpovídá, že do roku 2027 bude 17 % všech kybernetických útoků zahrnovat generativní AI, kterou útočníci stále více využívají k provádění rozsáhlých útoků založených na sociálním inženýrství.

„Stále rostoucí hrozby tlačí bezpečnost na vrchol seznamu priorit a nutí manažery informační bezpečnosti (CISO) zvýšit výdaje své organizace na bezpečnost," řekl Shailendra Upadhyay, Senior Research Principal ve společnosti Gartner. „Navíc organizace v současné době přehodnocují své zajištění ochrany koncových bodů, stejně jako schopnosti detekce a reakce (EDR) a provádějí úpravy ke zvýšení své operační odolnosti a reakce na incidenty po výpadku CrowdStrike.“

Tab. 1: Výdaje na informační bezpečnost podle segmentu, celosvětově, 2023-2025 (miliony amerických dolarů). Zdroj: Gartner (srpen 2024)

Jelikož organizace pokračují v přechodu do cloudu, analytici Gartner očekávají nárůst cloudových bezpečnostních řešení. Současně globální nedostatek dovedností v odvětví kybernetické bezpečnosti bude hlavním faktorem růstu investic do bezpečnostních služeb (bezpečnostní poradenské služby, bezpečnostní profesionální služby a spravované bezpečnostní služby), který se očekává, že poroste rychleji než ostatní bezpečnostní segmenty.

 

Kalendář akcí
Konference - Semináře - Školení
Časopis IT Systems/Speciál
Aktuální číslo časopisu IT Systems Aktuální číslo časopisu příloha #1
Archív časopisu IT Systems
IT Systems 7-8 IT Systems 6 IT Systems 5 IT Systems 4
Archív časopisu IT Systems Special
Aktuální číslo časopisu příloha #1 Aktuální číslo časopisu příloha #1 Aktuální číslo časopisu příloha #1 Aktuální číslo časopisu příloha #1