fb
10. 10. 2024 16:43

Vshosting spouští nové služby pro nejnáročnější výpočetní úlohy

Společnost vshosting oznámila spuštění nové služby GPU-as-a-service, která firmám umožní přístup k vysoce výkonným serverům s nejnovějšími GPU od NVIDIA, konkrétně modely H100 a L40S, a na vyžádání dokonce i s nejvýkonnějším modelem H200. Tato služba je určena pro společnosti, které potřebují řešit náročné výpočetní úlohy, jako jsou strojové učení, umělá inteligence (AI), vědecké výpočty, nebo analýzy velkých dat, ale i automatizaci zákaznické péče nebo zpracování velkého objemu fotek či videí.

Přístup k serverům s nejnovějšími GPU, jako je NVIDIA H100 či L40S, je ideální pro výpočetně náročné úlohy, které vyžadují masivní paralelizaci a zpracování velkého množství dat v reálném čase. Konfigurace s nejnovějšími grafickými kartami NVIDIA H200 pak umožňují dosáhnout ještě vyšší výpočetní kapacity.

GPU-as-a-service je odpovědí na současnou vysokou poptávku po výpočetním výkonu, kterou umělá inteligence a další moderní technologie vyžadují. V situaci, kdy je na trhu globální nedostatek výkonných GPU serverů a dodací lhůty čipů NVIDIA se protahují na měsíce, vshosting nabízí řešení, které umožňuje firmám využívat tyto výpočetní kapacity bez čekání a nutnosti investic do vlastního hardwaru.

Vshosting

„Výhodou nové služby je nejen krátká dodací lhůta, ale i možnost pronajmout si GPU server bez závazku třeba na jeden den za cenu již od 26 EUR, což je perfektní způsob, jak si ověřit jeho výkon,“ dodává Marián Holý, komerční ředitel vshostingu.

Vshosting nabízí i podporu při konfiguraci a optimalizaci serverů tak, aby jejich výkon odpovídal potřebám zákazníka. V případě potřeby může klient snadno škálovat výpočetní jednotky o další karty nahoru, či dolů. „Naší vizí je umožnit českým firmám přístup k nejmodernějším technologiím, aniž by musely investovat obrovské prostředky do vlastní infrastruktury,“ uzavírá Marián Holý. „V oblasti umělé inteligence a pokročilých výpočetních úloh vidíme obrovský potenciál, a díky GPU-as-a-service můžeme tento potenciál zpřístupnit i menším firmám.“

Foto: vshosting
 

Kalendář akcí
Konference - Semináře - Školení
Časopis IT Systems/Speciál
Aktuální číslo časopisu IT Systems Aktuální číslo časopisu příloha #1
Archív časopisu IT Systems
IT Systems 7-8 IT Systems 6 IT Systems 5 IT Systems 4
Archív časopisu IT Systems Special
Aktuální číslo časopisu příloha #1 Aktuální číslo časopisu příloha #1 Aktuální číslo časopisu příloha #1 Aktuální číslo časopisu příloha #1