fb
6. 10. 2022 9:10

Solitea pohltila dodavatele BI řešení Gesteem Society

Společnost Solitea pokračuje v expanzi a nově získala 100% podíl ve společnosti Gesteem Society, a.s., která je významným dodavate­lem BI řešení a datových skladů v České a Slovenské republice, vedle toho působí i v Holandsku.

Solitea patří ve středoevropském regionu a na Balkáně mezi největší dodavatele účetních a podnikových informačních systémů (ERP). Obsluhuje statisíce malých podnikatelů využívajících cloudové služ­by iDoklad a Minimax, ale realizuje i velmi rozsáhlé, na míru připra­ve­né IT projekty na domácím trhu i v zahraničí. Jedna z oblastí, ve kterých by chtěla dále růst, je i segment datové analytiky.

„Segment datové analytiky považujeme za velmi perspektivní. Pro střední a velké společností je čím dál tím důležitější dělat strategická rozhodování na základě správného vyhodnocení dat, která mají k dispozici. Proto do segmentu BI již směřovaly akvizice společností BI Experts a Clever Decision. Akvizicí Gesteemu rozšiřujeme svou zákaznickou bázi a know-how a dále posouváme možnosti co nejlépe obsloužit své zákazníky,“ řekl k nové akvizici Martin Cígler, předseda představenstva společnosti Solitea.

„Akvizice Gesteem je strategickou investicí otevírající nové trhy a nové příležitosti pro všechny členy naší skupiny (Solitea). Navíc touto akvizicí dostáváme na palubu desítky špičkových odborníků a já se již dnes těším na společnou práci,“ doplňuje Petr Franc, výkonný ředitel divize Enterprise & Public Solitea.

Z pohledu zaměstnanců, zákazníků a obchodních partnerů společnosti Gesteem se po akvizici nic nemění, firmu i nadále řídí původní management a činnost společnosti zůstává beze změn.

„Solitea nám přináší obrovskou příležitost poskytnout více možností rozvoje pro naše zaměstnance a zejména těžit ze synergií, které velikost skupiny přináší,“ dodává Jan Skřivánek, spoluzakladatel a obchodní ředitel společnosti Gesteem.


Martin Cígler, CEO Solitea (uprostřed), se zástupci společnosti Gesteem Society Zdeňkem Noskem (vlevo) a Janem Skřivánkem (vpravo).

Kalendář akcí
Konference - Semináře - Školení
Časopis IT Systems/Speciál
Aktuální číslo časopisu IT Systems Aktuální číslo časopisu příloha #1
Archív časopisu IT Systems
IT Systems 1-2 IT Systems 12 IT Systems 11 IT Systems 10
Archív časopisu IT Systems Special
Aktuální číslo časopisu příloha #1 Aktuální číslo časopisu příloha #1 Aktuální číslo časopisu příloha #1 Aktuální číslo časopisu příloha #1