fb
1. 2. 2023 13:00

Nové kompaktní chromebooky Acer s odolnou konstrukcí pro děti a studenty

Acer Chromebook Vero 712Společnost Acer uvedla na trh čtyři nové chromebooky, které jsou svými vlast­nost­mi přizpůso­be­né potřebám dětí, studentů a jejich učitelů, kteří se rozhodnou nestavit výuku na komerčním softwaru od Microsoftu, jak je na našich školách bohužel často zvykem. Všechny čtyři nové chromebooky mají odolnou konstrukci vyhovující normě MIL-STD 810H, mají pokovené konektory a klávesnice odolné proti polití.

Mezi nově uvedenými chromebooky je i první Acer Chromebook Vero určený speciálně pro vzdělávací trh. Model Vero 712 má praktický 12" displej s poměrem stran 3:2 a vysoký výkon díky procesorům Intel Core až 12. generace. Novinka je součástí ekologické řady Vero. Tyto notebooky jsou vyrobeny z recyklovaných materiálů a mají ekologicky šetrný obal.

Mezi novinkami jsou i dva konvertibilní notebooky. Acer Chromebook Spin 512 má 12" displej s poměrem stran 3:2 pro více prostoru na výšku, zatímco nejmenší Acer Chromebook Spin 511 má 11,6" displej. Poslední z novinek, Acer Chromebook 511, je cenově nejdostupnější klasický chromebook s procesory Intel řady N. Acer Chromebook 511 má 11,6" displej s technologií IPS v dotykové i nedotykové variantě.

Acer Chromebook Spin 512

Nové chromebooky mají konstrukci se zesílenými rohy s nárazu­vzdor­ným nárazníkem, takže jsou chráněny před pádem z výšky až 122 cm a zvládnou tlak až 60 kg. Tyto nové odolné chromebooky mají také prodloužené a rozšířené vnitřní držáky, které chrání displej, i když se s nimi špatně manipuluje. Porty byly navíc zesíleny kovovými výztuhami, které je chrání před opotřebením při častém používání studenty. Jak už bylo zmíněno v úvodu, klávesnice no­vých chromebooků je odolná proti polití. Je totiž vybavena jedineč­ným odtokovým systémem, který pomáhá chránit vnitřní součásti před rozlitím vody o objemu až 330 ml. Klávesnice navíc mají také mechanicky ukotvené klávesy, které lze snadno opravit nebo vyměnit. Všechny čtyři nové chromebooky Acer jsou také vybaveny touchpadem OceanGlass odolným proti vlhkosti, který poskytuje elegantní texturu připomínající sklo a přesný hmatový vjem.

Notebooky Acer Chromebook 511, Acer Chromebook Spin 511 a Acer Chromebook Spin 512 jsou také vybaveny novou servisovatel­nou klávesnicí, kterou lze kompletně vyjmout a vyměnit odšroubo­vá­ním pouhých dvou šroubů. A konečně, všechny čtyři nové chromebooky Acer byly certifikovány tak, aby splňovaly normy pro bezpečnost hraček, takže je lze bezpečně využívat i menšími dětmi.

Všechny nové chromebooky Acer jsou k dispozici s aktualizací Chrome Education Upgrade, která umožňuje IT pracovníkům a správcům spravovat, nasazovat a plánovat výuku studentů. IT oddělení mohou snadno provádět administrativní podporu, spravovat zařízení a nechat nové chromebooky Acer prostřednictvím Zero-touch enrollment automaticky zaregistrovat na školních pracovištích, jakmile se koncový uživatel připojí k internetu.

Acer Chromebook 511

Pro připojení k internetu mají nové chromebooky podporu Wi-Fi 6E. Všechny čtyři nové chromebooky Acer jsou vybaveny webkamerami s rozlišením 720p a optikou Blue Glass Lens, která umožňuje využití i za zhoršených světelných podmínek. Pro zajištění soukromí jsou všechny čtyři nové chromebooky vybaveny krytkou webové kamery.

Všechny čtyři nové chromebooky jsou připraveny k připojení k zařízením, displejům a dalším periferiím. Každý z nich má dva plnohodnotné porty USB 3.2 typu C pro přenos dat, připojení k HD displeji a lze je použít také k nabíjení. Všechny jsou také vybaveny alespoň jedním portem USB 3.2 typu A, přičemž Chromebook 511, Chromebook Spin 511 a Chromebook Spin 512 obsahují také čtečku karet MicroSD.

Kalendář akcí
Konference - Semináře - Školení
Časopis IT Systems/Speciál
Aktuální číslo časopisu IT Systems Aktuální číslo časopisu příloha #1
Archív časopisu IT Systems
IT Systems 1-2 IT Systems 12 IT Systems 11 IT Systems 10
Archív časopisu IT Systems Special
Aktuální číslo časopisu příloha #1 Aktuální číslo časopisu příloha #1 Aktuální číslo časopisu příloha #1 Aktuální číslo časopisu příloha #1