fb
24. 5. 2022 14:18

Nové cloudové řešení pro dodavatele v automobilovém průmyslu

Spolehlivost odvolávekSpolečnost Logio přichází s novým produktem Logio Auto­motive Forecasting Tool (LAFT), který nabízí v cloudovém modelu Software as a Service. LAFT je určen pro dodavatele v automo­bi­lo­vém průmyslu, kterým nabízí usnadnění plánování výroby a nákupu vstupního materiálu pomocí pokročilých algoritmů a vizualizace velkých dat.

Plánování výroby a nákup vstupního materiálu jsou nyní pro dodavatele v automobilovém průmyslu neobyčejně složité a zdlouhavé disciplíny. Vzhledem k situaci na trhu se výrobci automobilů snaží nejistotu v plánování částečně přenést na své dodavatele. A ti na to doplácejí. Podle Logio by jim v této nepříznivé situaci mohlo pomoci právě řešení LAFT.

Přehled odvolávek

Nástroj, který je produktem vlastního vývoje Logio, je postaven na platformě Microsoft Power BI a využívá pokročilé algoritmy pro zpřesnění i vyhodnocování předpovědi odvolávek. Jeho cílem je zabránit plýtvání zásobami, omezit nadbytečnou přepravu a ušetřit cenný čas zaměstnanců, kteří se podílejí na plánování výroby.

Plánování

„Ve výsledku dokážeme uspořit okolo 5–10 % skladových zásob. Především však nabízíme dispečerům a plánovačům výroby výkonný nástroj, díky kterému se mohou soustředit pouze na problematické dodavatele či položky, a tím ve výsledku ušetřit až 15 % svého času. Zprovoznění řešení navíc není vůbec složité, odhadovaná průběžná doba projektu včetně vytvoření datového můstku a implementace na platformu Power BI je 30 pracovních dnů,“ říká Filip Zapletal z Logio.

Kalendář akcí
Konference - Semináře - Školení
Časopis IT Systems/Speciál
Aktuální číslo časopisu IT Systems Aktuální číslo časopisu příloha #1
Archív časopisu IT Systems
IT Systems 1-2 IT Systems 12 IT Systems 11 IT Systems 10
Archív časopisu IT Systems Special
Aktuální číslo časopisu příloha #1 Aktuální číslo časopisu příloha #1 Aktuální číslo časopisu příloha #1 Aktuální číslo časopisu příloha #1