fb
15. 10. 2020 16:28

Lifesize kupuje Kaptivo, inovátora v oblasti digitálních kolaborativních řešení

Specialista na videokonference, společnost Lifesize, neustále hledá nové způsoby, jak zjednodušit a lépe definovat proces komunikace. V době, kdy se možnost jednotlivce připojit se živě takřka z jakéhokoliv místa stává nezbytným předpokladem autentické spolupráce a přirozené komunikace, Lifesize oznámil akvizici značky Kaptivo, jednoho z předních inovátorů v oblasti digitálních kolaborativních řešení.

„Kaptivo a Lifesize spojuje jeden společný cíl – vytvářet takové komunikační nástroje, které prostřednictvím libovolného zařízení dokáží inspirovat a propojovat lidi, ať už se nacházejí kdekoliv. Vytvářejí bezpečné technologické nástroje, které rozšiřují a posouvají tradiční týmovou spolupráci a přispívají k jejímu většímu zapojení v pracovním, tvůrčím i studijním procesu,“ říká Andrej Hronec, ředitel společnosti Audiopro.

Během práce na dálku, kterou v době současné pandemie zažila většina z nás, pokročilé kolaborativní nástroje například umožňují zaměstnancům připojit se z různých míst k obsahu nejrůznější povahy, od nákresů až po finanční analýzy. Pokročilé kolaborativní technologie Lifesize a Kaptivo vnášejí do práce na dálku důvěrnost, kterou zažíváme při osobní spolupráci. Geograficky rozprostřeným týmům umožňují digitalizovat obsah a bezpečně pracovat na jeho úpravách, provádět video vstupy v reálném čase, využívat možnosti obousměrných anotací, automatických překladů apod.

Řešení firmy Kaptivo je novou příležitostí pro týmovou spolupráci na dálku, tvorbu obsahu, vyučovací i studijní praxi. Zástupci společnosti Lifesize jsou vítají především integraci aplikace Kaptivo pro digitální whiteboard do videokonferenční platformy Lifesize.

Interaktivní tabule, tzv. whiteboardy, představují budoucnost dálkové spolupráce i výuky. Podle zjištění výzkumně poradenské společnosti Nemertes Research, která se specializuje na analýzu a kvantifikaci obchodní hodnoty vznikajících technologií, digitální whiteboardy používá (nebo se je chystá zavést v roce 2021) již polovina organizací a společností.

Kalendář akcí
Konference - Semináře - Školení
Časopis IT Systems/Speciál
Aktuální číslo časopisu IT Systems Aktuální číslo časopisu příloha #1
Archív časopisu IT Systems
IT Systems 1-2 IT Systems 12 IT Systems 11 IT Systems 10
Archív časopisu IT Systems Special
Aktuální číslo časopisu příloha #1 Aktuální číslo časopisu příloha #1 Aktuální číslo časopisu příloha #1 Aktuální číslo časopisu příloha #1