fb
15. 8. 2022 10:45

Gebrüder Weiss dokončil implementaci nového systému řízení přepravy

Gebrüder WeissNa podzim loňského roku zahájila logistická společnost Gebrüder Weiss ve svých českých pobočkách zavádění nového modulu informačního systému TIS Dispo, který zajišťuje plánování a optimalizaci tras i sledování zásilek. Slouží jak dispečerům společnosti, tak řidičům kamionů, vedoucím přeprav, ale i pracovníkům dalších oddělení.

TIS Dispo je součástí systému TMSmoves. Jde o provozní software pro dopravu na krátké vzdálenosti se zvláštním důrazem na optimální použitelnost. První pobočkou, kde byl testován a následně zaveden již na podzim roku 2021, bylo pracoviště v Hradci Králové. V sídle společnosti Gebrüder Weiss v Jenči, jež je zároveň největší českou pobočkou, byl spuštěn v březnu letošního roku. V současnosti je implementace technologie dokončena již ve všech pobočkách Gebrüder Weiss po celé České republice.

„Implementace našeho nového systému je základ pro další vývoj a automatizaci standardních dispečerských činností. Umožní nám zlepšit efektivitu provozu i přehled o dodavatelském řetězci, a to v reálném čase, a tím také zvýšit kvalitu služeb našim zákazníkům,“ vysvětluje Jan Kodada, obchodní a marketingový ředitel společnosti Gebrüder Weiss ČR.

Hlavní výhodou systému je intuitivní uživatelské rozhraní, rychlé učení i používání a lepší přehled o rozvozových vozech. Díky nové­mu softwaru mají řidiči daleko jednodušší a přehlednější menu pro skenování nakládky na překladišti. Dispečerům pak přináší možnost optimalizace tras spolu s vizualizací trasy v mapovém portálu.


Obr. 1: Dispečer Gebrüder Weiss při práci

V budoucnu budou postupně všechny systémy TMS nahrazovány novými modulárními systémy nové generace. „Jsme přesvědčeni, že inovace využívající optimalizační algoritmy jsou nástrojem budoucnosti. Zavedení nového modulu TMS v našich českých pobočkách bude mít pozitivní dopad na rychlost odbavení zásilek, současně zjednoduší také práci našich dispečerů a řidičů,“ uzavírá Jan Kodada.


Obr. 2: Nový software nabízí jednodušší a přehlednější menu pro skenování nakládky na překladišti.

Kalendář akcí
Konference - Semináře - Školení
Časopis IT Systems/Speciál
Aktuální číslo časopisu IT Systems Aktuální číslo časopisu příloha #1
Archív časopisu IT Systems
IT Systems 1-2 IT Systems 12 IT Systems 11 IT Systems 10
Archív časopisu IT Systems Special
Aktuální číslo časopisu příloha #1 Aktuální číslo časopisu příloha #1 Aktuální číslo časopisu příloha #1 Aktuální číslo časopisu příloha #1