fb
10. 10. 2024 16:49

Digitální asistent Joule od SAPu dostane AI pomocníky pro automatizaci konkrétních úkolů

SAP AISAP představil na své výroční konferenci SAP TechEd řadu novinek z oblasti umělé inteligence. Například digitální asistent Joule začne využívat AI agenty a díky tomu bude podporovat až 80 % nejčastějších pracovních úkolů v systémech SAP. Mezi další ohlášené novinky patří řešení SAP Knowledge Graph nebo nové pokročilé funkce pro vývojáře.

Joule a AI agenti

Digitální asistent Joule, kterého firma před rokem uvedla na trh, bude nově využívat AI agenty zaměřené na jednotlivé pracovní úkoly. Agenti dokáží přebrat některé činnosti uživatelů. Například ve finančním účetnictví takto mohou firmy zautomatizovat proplacení a zpracování faktur včetně aktualizace účetní knihy. Agenti v systému rozpoznají nesprávně vyplněné nebo chybějící faktury, zanalyzují kontext a daný problém vyřeší.

Efektivnější práce s daty

Na konferenci bylo představeno také řešení SAP Knowledge Graph, které prostřednictvím mapování dat a jejích propojení poskytne podrobný přehled o obchodnímu kontextu pro efektivnější rozhodování. Řešení nabídne sadu předpřipravených scénářů s čísly objednávek, fakturami nebo zákazníky, a sníží tak potřebu manuálního datového modelování. Řešení SAP Knowledge Graph bude zákazníkům k dispozici od prvního čtvrtletí příštího roku.

Novinky pro vývojáře

SAP představil i novinky pro vývojáře, konkrétně vylepšení řešení SAP Build, které umožňuje pro vývoj aplikací s minimální znalostí programování, je nově rozšířeno o vyhledávání v dokumentacích a vysvětlení kódu. Nový nástroj Extensibility Wizard zase vývojářům umožní přístup přímo ze systémů ve veřejném cloudu.
 

Kalendář akcí
Konference - Semináře - Školení
Časopis IT Systems/Speciál
Aktuální číslo časopisu IT Systems Aktuální číslo časopisu příloha #1
Archív časopisu IT Systems
IT Systems 7-8 IT Systems 6 IT Systems 5 IT Systems 4
Archív časopisu IT Systems Special
Aktuální číslo časopisu příloha #1 Aktuální číslo časopisu příloha #1 Aktuální číslo časopisu příloha #1 Aktuální číslo časopisu příloha #1