fb
10. 7. 2020 15:38

Nová verze integrovaného bezpečnostní řešení Kaspersky pro větší podniky

KasperskyNejnovější verze bezpečnostního řešení Kaspersky Integrated Endpoint Security pro větší podniky v sobě propojuje řešení Kaspersky Endpoint Security for Business, Cloud Management Console, Kaspersky Endpoint Detection and Response Optimum a Kaspersky Sandbox.

Automatizované EDR a sandboxové technologie

Nejen malé firmy, ale i střední organizace a velké podniky se potýkají nedostatečným přehledem o kybernetických hrozbách, kterým jejich organizace čelí. K analýze rostoucího počtu incidentů potřebují stále více zaměstnanců včetně špičkových bezpečnostních analytiků a odborníků na detekci a eliminaci hrozeb. Proto Kaspersky vylepšilo své EDR řešení (Endpoint Detection and Response) tak, aby i organizace s omezenými schopnostmi a rozpočtem na kyberbezpečnost, získaly okamžitý přehled a informace o incidentech spolu s možnostmi okamžitého vyšetřování a automatizovaných reakcí.

Nové Kaspersky EDR Optimum proto umožňuje okamžitou viditelnost hrozeb detekovaných řešením Kaspersky Endpoint Security for Business. EDR poskytuje relevantní informace o škodlivých aktivitách – podrobnější data z upozornění a vizualizovaný způsob šíření konkrétního útoku.

Alert Card

Pokud Kaspersky Endpoint Security for Business objeví podezřelý soubor, který nelze s určitostí klasifikovat jako škodlivý, odešle jej do Kaspersky Sandbox. Tento před nedávnem spuštěný bezpečnostní nástroj automaticky spustí podezřelý soubor v izolovaném prostředí, aby ověřil jeho škodlivé chování nebo charakter. Verdikt Kaspersky Sandboxu navíc doplní analýza souboru z Kaspersky EDR Optimum.

Aby došlo k bezpečnému zablokování hrozby, zavádí řešení Kaspersky EDR Optimum celou řadu reaktivních akcí. Mezi ně patří například izolování koncového bodu s potenciálním malwarem nebo karanténa podezřelého souboru. Aby se hrozba nerozšířila na další zařízení, mohou bezpečnostní specialisté prostřednictvím několika kliknutí vytvořit indikátory napadení (IoCs jsou artefakty, které naznačují, že došlo k napadení systému). Nemusí je tedy složitě vytvářet ručně, přičemž následně spustí automatickou kontrolu koncových bodů, která prověří přítomnost škodlivého objektu.

Všechny tyto funkce umožňují centralizovanou správu zabezpečení, rychlou reakci na hrozby a prevenci napadení.

List of Alerts

Virtualizovaná správa

Nový Kaspersky Endpoint Protection zase posílil ochranu koncových bodů s operačním systémem Linux. Komponenty síťové a webové ochrany zajišťují, že příchozí a odchozí provoz neobsahuje škodlivou aktivitu. Ochrana dat je navíc obohacena o správu zařízení, která umožňuje nastavení pravidel pro přenos dat do jiných zařízení.

Konzole pro správu Kaspersky Security Center je nyní dostupná v cloudu, ale zároveň zůstává k dispozici i on-premise.

Integrated Endpoint Security

Kalendář akcí
Konference - Semináře - Školení
Časopis IT Systems/Speciál
Aktuální číslo časopisu IT Systems Aktuální číslo časopisu příloha #1
Archív časopisu IT Systems
IT Systems 1-2 IT Systems 12 IT Systems 11 IT Systems 10
Archív časopisu IT Systems Special
Aktuální číslo časopisu příloha #1 Aktuální číslo časopisu příloha #1 Aktuální číslo časopisu příloha #1 Aktuální číslo časopisu příloha #1