fb
10. 5. 2021 13:05

Kvados nasazuje do skladů inteligentní rukavice společnosti ProGlove

ProGlove MARKKvados spojil síly s německou společností ProGlove, která vyvíjí inteligentní skenovací rukavice pro zefektivnění práce ve skladech. Při manipulaci s PDA zařízeními a čtečkami potřebuje skladník klasicky dvě ruce. Když ale používá inteligentní skenovací rukavici, lze zkrátit čas oproti práci s běžnými skenery až o 40 %. Kvados tak své řešení pro řízení skladu mySTOCK WMS rozšířil vedle možnosti klasických PDA terminálů a moderního hlasového ovládání také o variantu využití inteligentní skenovací rukavice.

S klasickými skenery je v některých situacích obtížné manipulovat a nejsou dostatečně ergonomické. Naopak ProGlove rukavice jsou ideální volbou pro skladové aplikace, paletizaci nebo při balení. Výrazně zlepšují efektivitu celého procesu, neboť umožňují skladníkům pracovat rychleji, bezpečněji a celý proces je jednodušší. Práci usnadňují jak akustické, tak vibrační signály bez nutnosti očního kontaktu s PDA nebo monitorem.

„Trend skladové automatizace nebo volných rukou skladníka je v dalším vývoji logistiky klíčový. Pozornost skladníka se díky volným rukám soustředí pouze na manipulaci se zbožím, a to je to, co ve skladu vítězí,“ říká Hana Prauzková, obchodní a marketingová ředitelka společnosti Kvados.

ProGlove MARK

Kvados bude z nabídky ProGlove dodávat například rukavice pod označením MARK 2, které patří k nejmenším a nejlehčím nositelným čtečkám na trhu (váží jen 40 gramů) a umožňuje přitom uživatelům snadno skenovat všechny druhy kódů. Zároveň zachovává volné ruce pro práci. Čtečka navíc oproti standardním PDA zařízením nabízí rozšířený rozsah vzdálenosti skenování, a to až na 150 cm. A manipulace? Nasazení zvládne skladník jedním pohybem, pro skenování stačí stisknout palec a ukazováček k sobě. Výhodou je nabídka pro praváky i leváky a vybrat si můžete také z více velikostí, které pohodlně padnou jak mužům, tak ženám.

Integrované skenery čárových kódů fungují buďto na technologii Bluetooth Low Energy nebo na rádiové frekvenci. V obou případech je zajištěná kvalita a přesnost snímání dat potřebná ke sledování zboží.

Kalendář akcí
Konference - Semináře - Školení
Časopis IT Systems/Speciál
Aktuální číslo časopisu IT Systems Aktuální číslo časopisu příloha #1
Archív časopisu IT Systems
IT Systems 1-2 IT Systems 12 IT Systems 11 IT Systems 10
Archív časopisu IT Systems Special
Aktuální číslo časopisu příloha #1 Aktuální číslo časopisu příloha #1 Aktuální číslo časopisu příloha #1 Aktuální číslo časopisu příloha #1