fb
11. 1. 2022 9:40

Konica Minolta rozšiřuje nabídku řešení pro práci s digitalizovanými dokumenty

Konica Minolta rozšiřuje svoji nabídku o řešení pro správu elektronických dokumentů od společnosti M-Files. Její řešení využívá prvky umělé inteligence, které umožňují například zrychlit vyhledávání dokumentů nebo zkrátit dobu jejich vytváření. Řešení, které využívají spíše nadnárodní firmy nabídne Konica Minolta i  malým a středním podnikům.

Lukáš Král„Ačkoli služby v oblasti digitalizace dokumentů v České republice poskytujeme přes deset let, celoevropskou spolupráci s M-Files vnímám jako významný pokrok,“ říká Lukáš Král, produktový manažer ECM Konica Minolta Business Solutions Czech, a dodává: „Dnes zákazníkům v této oblasti dodáváme naše vlastní řešení, nástroje Microsoft M365, ale i další platformy pro práci s dokumenty nebo automatizaci procesů. Technologie M-Files přitom může fungovat samostatně, nebo může být součástí komplexnějších řešení, ve kterých je více platforem a produktů.“

Výhodou platformy M-Files je podle Konica Minolta mimo jiné jednoduchá a rychlá instalace bez nutnosti zdlouhavé analýzy nebo migrace dat a nastavení do nového systému. Umělá inteligence si sama zmapuje jednotlivá úložiště a nalezené dokumenty se následně zobrazují v rámci jednoho uživatelského prostředí, kde s nimi mohou zaměstnanci pracovat.

„Při zavádění řešení nechají zákazníci jednoduše všechna svá data na stávajících historických úložištích, jako je SharePoint, OneDrive, Google Drive, síťové disky a další. Vše se automaticky dohledá, propojí a na základě tzv. metadat promítne do jakéhosi virtuálního stromu. Tento princip zároveň eliminuje nebezpečí, že někdo například dokument uloží do nesprávné složky a pak už jej nikdy nedohledá,“ vysvětlil L. Král s tím, že mezi tzv. metadata patří například označení druhu dokumentu, jako je faktura, nákupní objednávka, předávací protokol, kontrolní nebo dodací list, jeho autor, datum vytvoření, částka na dokumentu a podobně.

Kalendář akcí
Konference - Semináře - Školení
Časopis IT Systems/Speciál
Aktuální číslo časopisu IT Systems Aktuální číslo časopisu příloha #1
Archív časopisu IT Systems
IT Systems 1-2 IT Systems 12 IT Systems 11 IT Systems 10
Archív časopisu IT Systems Special
Aktuální číslo časopisu příloha #1 Aktuální číslo časopisu příloha #1 Aktuální číslo časopisu příloha #1 Aktuální číslo časopisu příloha #1