fb
12. 1. 2021 12:33

Český SPACE tým společnosti Atos se bude podílet na vývoji technologií pro raketu VEGA-C

Tým Atos Space and Avionics SPACE SPACE týmu společnosti Atos v České republice se podařilo koncem roku 2020 úspěšně uzavřít další kontrakt na dodávku technologií pro vesmírný program. Tentokrát jde o vývoj a dodání testovacího zařízení pro raketu VEGA-C. Systém určený pro testování navigačního systému by měl být nasazen na konci tohoto roku.

Tým Atos Space and Avionics SPACE v České republice dodá za více než 14 milionů korun systém „VEGA Navigation Ground Support Equipment“ (VNE GSE), který bude používán jak při vývoji nosné rakety, tak při přejímacích zkouškách sestavených raket VEGA-C, jak budou procházet výrobou.

Raketa VEGA-C je novou generací úspěšné rakety VEGA, která je navržena k přepravě širšího rozsahu nákladů s větší flexibilitou než současná generace. Podařilo se nám získat zakázku na podporu vývoje a prozkoušení jejího navigačního zařízení. Našim úkolem bude poskytnout vybavení pro testování důležitého navigačního systému rakety,“ dodal Milan Nováček, Head of Department Mission Critical Systems společnosti Atos Česká republika.

Systém bude vyroben na míru přesně podle specifikací, aby odpovídal navigačnímu zařízení. Jedná se o další vesmírný kontrakt, který se podařil českému týmu společnosti Atos uzavřít. Společnost Atos má v Česku tři týmy pracující na vesmírném programu. V minulosti se již podíleli například na vývoji testovacích zařízení pro navigační systém Galileo či na testovacích zařízeních pro vědeckou misi Euclid.
 

Kalendář akcí
Konference - Semináře - Školení
Časopis IT Systems/Speciál
Aktuální číslo časopisu IT Systems Aktuální číslo časopisu příloha #1
Archív časopisu IT Systems
IT Systems 1-2 IT Systems 12 IT Systems 11 IT Systems 10
Archív časopisu IT Systems Special
Aktuální číslo časopisu příloha #1 Aktuální číslo časopisu příloha #1 Aktuální číslo časopisu příloha #1 Aktuální číslo časopisu příloha #1