fb
25. 11. 2020 15:44

Axis přináší nové technologie k regulaci počtu zákazníků v prodejnách

Axis Communications uvádí na trh zařízení AXIS P8815-2 3D People Counter disponující zobrazovacím 3D softwarem k počítání zákazníků v prodejnách. Společně s ním Axis přichází s vylepšeným systémem správy softwaru AXIS Audio Manager Edge. Oba nové produkty dokážou výrazně přispět k efektivní regulaci počtu návštěvníků.

Nařízení vlády omezující počet zákazníků v prodejnách přineslo vysokou poptávku po řešeních, která umožní toto omezení dodržovat. Příkladem jednoho z nových hardwarových prvků je uvedené počítací zařízení AXIS P8815-2 People Counter, které využívá dvou senzorů k vygenerování hloubkové mapy, což výrazně zvyšuje přesnost počítání. Získaná data o počtu návštěvníků mohou prodejny dále zpracovat například s použitím existujícího softwaru pro správu kamerového systému. Nový počítací 3D senzor je vhodný do nepříznivých prostředí, kde jsou stíny, silné sluneční světlo, odlesky nebo velký provoz. V případě potřeby lze zařízení pomocí volitelného příslušenství namontovat na závěs nebo zapustit do stropu.

K informování o aktuálním počtu lidí v prodejně lze využít také síťové reproduktory. Axis oznamuje uvedení vylepšené verze správy softwaru AXIS Audio Manager Edge, který zajišťuje snadnou správu obsahu a umožňuje kombinovat živá nebo předtočená hlášení. Součástí aplikace jsou předem naprogramovaná pravidla snadného nastavení, konfigurace, provozu, ale i harmonogramy týdenního plánování obsahu.

Síťové reproduktory Axis a software AXIS Audio Manager Edge samozřejmě neplní svoji roli pouze při dodržování vládních nařízení. Mohou tvořit vysoce variabilní audiosystémy, které slouží k přehrávání reklamy a hudby na pozadí, nebo k odrazení narušitelů od nežádoucí činnosti.

Společnost Axis již dříve v tomto roce uvedla komplexní řešení pro regulaci počtu lidí v prodejnách s použitím stávajícího kamerového systému. Jde o úsporný systém s aplikacemi AXIS Occupancy Estimator a Store Occupancy Manager (SOM) od společnosti CamStreamer. Aplikace SOM přímo z kamer agreguje data, která prostřednictvím srozumitelné infografiky zobrazí příchozím zákazníkům na připojené LCD obrazovce. Díky tomu pak mají zákazníci okamžitý přehled, kolik lidí se v prodejně nachází, a kolik jich tedy ještě může vstoupit.

Mezi hlavní výhody AXIS P8815-2 People Counter patří:

  • 3D software k počítání osob, 
  • integrovaný software a hardware, 
  • optimalizace pro náročné podmínky, 
  • možnost regulace počtu zákazníků v prodejnách, 
  • přehled o trendech v návštěvnosti.

AXIS P8815-2 je k dispozici prostřednictvím distribučních kanálů Axis v České republice za doporučenou cenu 17. 900 Kč. Služba AXIS Audio Manager Edge bude bezplatně ke stažení v 1. čtvrtletí 2021.

Kalendář akcí
Konference - Semináře - Školení
Časopis IT Systems/Speciál
Aktuální číslo časopisu IT Systems Aktuální číslo časopisu příloha #1
Archív časopisu IT Systems
IT Systems 3 IT Systems 1-2 IT Systems 12 IT Systems 11
Archív časopisu IT Systems Special
Aktuální číslo časopisu příloha #1 Aktuální číslo časopisu příloha #1 Aktuální číslo časopisu příloha #1 Aktuální číslo časopisu příloha #1