fb
22. 5. 2023 15:22

N-able nově nabízí možnost obnovy po havárii v prostředí Microsoft Azure

Společnost ZEBRA SYSTEMS ozná­mila, že řešení N-able Cove Data Protection, které na našem trhu dodává, nově nabízí možnost obno­vy po havárii v prostředí Microsoft Azure. Nová funkce přináší možnost inteligentní obnovy po havárii ve formě cloudové služby (DRaaS) a pomáhá poskytovatelům MSP služeb a IT profesionálům nabízet koncovým uživatelům celou řadu služeb Disaster Recovery – od rychlé a jednoduché obnovy na úrovni souborů až po flexibilní a cenově dostupnou kompletní obnovu po havárii, nově i v prostředí Microsoft Azure.

Řešení Cove Data Protection snižuje náklady spojené s ochranou dat a zlepšuje obranu proti ransomwaru tím, že ve výchozím nastavení poskytuje izolované zálohovací úložiště. Přístup založený na principu „cloud first“ udržuje primární úložiště v cloudu, mimo dosah ransomwaru v lokální síti a živelných pohrom. Funkce zajištění kontinuity poskytuje proaktivní možnosti obnovy, které zabezpečují vyšší úroveň služeb, včetně automatizovaného testování obnovy a Standby Image k minimalizaci času výpadku.

Po přidání podpory prostředí Azure nabízí nyní služba Standby Image ještě větší flexibilitu v umístění obnovy: do lokálního zařízení v místě instalace, do sekundárního umístění nebo do cloudu Azure.

Podle N-able je díky technologii obnovy v rámci Cove Data Protection v prostředí Azure možné poskytovat služby obnovy po havárii, a přitom dosáhnout až 60% úspory nákladů oproti tradičním on-premise zařízením.

„Azure a Cove nabízejí efektivnější způsob, jak vyřešit vysokou dostupnost pomocí cloudu,“ řekl Chris Groot, manažer zodpovědný za řešení Cove Data Protection v N-able. „Odeslání dat do Azure je zdarma a za výpočetní služby Azure se platí pouze při spuštění vir­tu­ál­ní­ho stroje. Cove umožňuje po každé záloze vytvořit bootova­tel­ný obraz disku a uložit ho tam až do doby, dokud nebude skuteč­ně potřeba. V případě výpadku Azure poskytuje plnou kontrolu nad výpočetními zdroji a provozní náklady v Azure během výpadku jsou cenově výhodnější než nákup a údržba vlastního zařízení pro zálohování a obnovu po havárii, které se často ani nikdy nevyužije.“

Kalendář akcí
Konference - Semináře - Školení
Časopis IT Systems/Speciál
Aktuální číslo časopisu IT Systems Aktuální číslo časopisu příloha #1
Archív časopisu IT Systems
IT Systems 1-2 IT Systems 12 IT Systems 11 IT Systems 10
Archív časopisu IT Systems Special
Aktuální číslo časopisu příloha #1 Aktuální číslo časopisu příloha #1 Aktuální číslo časopisu příloha #1 Aktuální číslo časopisu příloha #1