fb
20. 9. 2022 16:15

Tatum a StartupYard akcelerační program pro zakladatele blockchainových startupů

Vývoj aplikací na technologii blockchain obvykle bývá náročný a zdlouhavý. Zakladatelé navíc mnohdy nevědí, jak posunout projekt dál, aby jim vydělal peníze. Vývojářská platforma Tatum proto společně se startupovým akcelerátorem StartupYard spouští Tatum Blockchain Accelerator. Program je postavený tak, aby zakladatelům pomohl překonat překážky v budování jejich společností od nuly. Čeká je roční akcelerace zahrnující investici, mentoring od zkušených expertů, přístup na platformu Tatum a kontakty ze světa blockchainu a web3.

Většina kryptoakcelerátorů se zaměřuje na technické záležitosti, jako je tokenomika nebo infrastruktura, ale byznysu se zpravidla vůbec nevěnují. Aby tuto mezeru odstranil, vytvořil Tatum společně se StartupYardem akcelerační program. Díky rychle vyvinuté blockchainové aplikaci, kterou budou moci účastníci zdarma postavit na platformě Tatum, ušetří čas, který využijí k budování svého podnikatelského plánu.

„Tatum používá více než 70 000 projektů po celém světě a mnoho z nich hledá akceleraci. Naším cílem je, aby svůj nápad propojili s funkčním byznysem. Těšíme se, že všechny potkáme a pomůžeme jim vší silou a kontakty, které máme,“ říká Jiří Kobelka, spoluzakladatel a CEO společnosti Tatum.

Vybrané startupy čeká mnoho benefitů. Akcelerační program zahrnuje workshopy zaměřené na marketing, obchod a finance, dále 30 hodin mentoringu od zkušených obchodních profesionálů, roční licenci na užívání platformy Tatum a v neposlední řadě investici až do výše 70 tisíc eur (v přepočtu 1,7 milionu korun). K tomu navíc balíček výhod s kumulovanou hodnotou milion eur, v němž je například využívání různých developerských platforem. „Máme partnerství s klíčovými hráči v rámci globálního web3 prostoru, jako je Binance, Celo či Polkadot. Akcelerované startupy díky tomu získají přístup k této mezinárodní síti mentorů, partnerů a investorů,“ doplňuje Jiří Kobelka, spoluzakladatel a CEO společnosti Tatum.

Program bude probíhat online a ve středoevropském čase, nicméně vítáni jsou developeři z celého světa. Projekty mohou být z jakékoli kryptooblasti (například web3, tokeny, NFT, Wallet). Nezávisí na blockchainovém protokolu, preferovány jsou však protokoly kompatibilní s Ethereum Virtual Machine. Podmínkou je využívání (nebo plánované využívání) Testnetu.

O akceleraci blockchainových projektů se postará StartupYard, který je nejdéle působícím akcelerátorem ve střední a východní Evropě. Akcelerátor investoval již ve 21 zemích. Prošlo jím 92 startupů, které od investorů získaly dosud přes 100 milionů eur, zaměstnávají více než 1 500 lidí a podařilo se jim oslovit zákazníky po celém světě. StartupYard má finanční podporu od Credo Ventures, Rockaway Capital a Purple Ventures.

První výběr projektů proběhne v rámci hackathonu na přelomu září a října. O měsíc později pak odstartuje 12měsíční akcelerační program. „Do akcelerátoru vybereme deset nejkvalitnějších projektů. Mezi kritérii je například unikátnost technologie, potenciál zakladatele a týmu, budoucí velikost trhu či potenciál investičních příležitostí do budoucna,“ přibližuje partner DEPO Ventures Michal Ciffra, který se podílí na výběru projektů. DEPO Ventures zároveň pomůže s jejich financováním. Zájemci se mohou hlásit již nyní na webu StartupYard.com.

Kalendář akcí
Konference - Semináře - Školení
Časopis IT Systems/Speciál
Aktuální číslo časopisu IT Systems Aktuální číslo časopisu příloha #1
Archív časopisu IT Systems
IT Systems 1-2 IT Systems 12 IT Systems 11 IT Systems 10
Archív časopisu IT Systems Special
Aktuální číslo časopisu příloha #1 Aktuální číslo časopisu příloha #1 Aktuální číslo časopisu příloha #1 Aktuální číslo časopisu příloha #1