fb
15. 1. 2019 8:48

T-Mobile končí s prodejem zařízení k pevným službám

Nově bude všechna zařízení pronajímat

T-Mobile rozšiřuje pronájem zařízení i pro služby Pevný internet DSL a T-Mobile TV. Navazuje tak na spuštění pronájmu zařízení pro Pevný internet vzduchem, Pevný internet do zásuvky a T-Mobile SAT TV, který zavedl v červenci loňského roku. Operátor zákazníkům garantuje servis zdarma, výměnu při poruše či změnu zařízení při přechodu na jinou technologii.

Změna se týká dalších dvou služeb – Pevného internet DSL a T-Mobile TV – u kterých zákazníci doposud platili celou cenu zařízení naráz nebo zařízení pořizovali na splátky. Ceny pronajímaného zařízení se oproti zavedenému modelu nijak nemění. Zákazníci budou mít u služeb pevného internetu DSL na výběr ze základního modemu (pronájem 30 Kč/měsíc) a prémiové varianty (pronájem 50 Kč/měsíc). V případě internetové televize je cena 50 Kč/měsíc za set-top box.

„Rozšířený model poskytování zařízení v pronájmu přináší zákazníkům řadu výhod. Zařízení zůstává po celou dobu pronájmu naším majetkem a zákazník má nárok nejenom na servis zdarma, ale garantujeme mu také výměnu zařízení po celou dobu trvání služby,“ říká Juraj Bóna, ředitel B2C marketingu a řízení produktů T-Mobile, a doplňuje: „Zákazník se nemusí obávat, že za 2 roky a 1 den dojde k závadě na zařízení a bude muset kupovat nové.“ Navíc v případě změny technologie poskytované služby, kdy zákazník přejde například z Pevného internetu vzduchem na DSL, nemusí kupovat nové zařízení ani doplácet splátky za původní modem, jako to bylo v případě nákupu. Operátor jej naopak snadno a rychle vymění za jiné vhodné, bez dalších nákladů pro zákazníka.

Modelový příklad: set-top-box Arris VIP 4302 pro T-Mobile TV

  • Standardní cena: 2 999 Kč
  • Dotovaná cena (se závazkem na 24 měsíců): 2 301 Kč jednorázově, nebo akontace 1 Kč + 23 měsíčních splátek ve výši 100 Kč
  • Nová cena: 50 Kč / měsíc (zákazník by cenu zařízení přeplatil až po 5 letech, tzn. pravděpodobně později, než je očekávaná technologická životnost zařízení, nemluvě o možnosti poruchy)

Kalendář akcí
Konference - Semináře - Školení
Časopis IT Systems/Speciál
Aktuální číslo časopisu IT Systems Aktuální číslo časopisu příloha #1
Archív časopisu IT Systems
IT Systems 1-2 IT Systems 12 IT Systems 11 IT Systems 10
Archív časopisu IT Systems Special
Aktuální číslo časopisu příloha #1 Aktuální číslo časopisu příloha #1 Aktuální číslo časopisu příloha #1 Aktuální číslo časopisu příloha #1