fb
11. 8. 2020 17:32

SolarWinds MSP integruje své nástroje se službami Microsoft 365

SolarWindsSpolečnost SolarWinds MSP oznámila spolupráci s firmou Microsoft, jejímž výsledkem bude integrace služeb Microsoft 365 s řešeními SolarWinds N-central a SolarWinds RMM. Tato integrace poskytne možnost monitorovat zařízení spravovaná nástrojem Microsoft Intune z centrální konzole řešení SolarWinds MSP, což umožní jednotný pohled na spravovaná zařízení a rozšíření funkčností správy. Jak už název firmy napovídá, jsou řešení SolarWinds MSP určena pro poskytovatele řízených služeb (MSP).

„Téměř 90 % pracovních stanic spravovaných našimi zákazníky je provozováno na operačním systému Microsoft a Microsoft 365 je nevyužívanější kancelářskou sadou,“ řekl Mav Turner, viceprezident SolarWinds MSP. „Schopnost monitorovat a obsluhovat zařízení spravovaná nástrojem Microsoft Intune přímo z konzole z N-central nebo RMM nabídne našim zákazníkům významné zvýšení produktivity a možnost poskytovat komplexnější služby a ochranu celé řadě zákaznických zařízení.“

N-central

V souvislosti s tím, že stále více organizací bude z dlouhodobého pohledu využívat možností práce z domova a stále více zařízení bude spravováno poskytovateli řízených služeb (MSP), zvyšují se též nároky na centrální pohled pro všechna sledovaná zařízení. Integrace, která bude dostupná ještě v letošním roce, umožní partnerům využívajícím platformu Microsoft 365 monitorovat zařízení spravovaná v Microsoft Intune prostřednictvím řešení SolarWinds N-central a SolarWinds RMM. Znamená to, že veškerá zákaznická zařízení bude možné spravovat z jednoho místa – se stejnou konfigurací, stejnými pravidly pro upozorňování, posílenou ochranou dat, a efektivnější správou a monitoringem.

„Microsoft 365 zahrnuje kancelářskou sadu Office a spolupracující nástroje jako Microsoft Teams s pokročilými funkcemi zabezpečení a správy zařízení. Spolupracujeme se SolarWinds jako lídrem na trhu MSP softwaru, abychom MSP poskytovatelům zjednodušili možnosti správy a zabezpečení zařízení s využitím služeb Microsoft 365, řekla Nathalie Irvine z Microsoftu.

Dodejme, že distributorem produktů SolarWinds MSP na českém a slovenském trhu je od 1. května 2020 společnost ZEBRA SYTEMS. SolarWinds RMM je sada nástrojů pro správu a vzdálený monitoring vhodná zejména pro menší MSP poskytovatele. Větším MSP organizacím je určeno SolarWinds N-central.

RMM

Kalendář akcí
Konference - Semináře - Školení
Časopis IT Systems/Speciál
Aktuální číslo časopisu IT Systems Aktuální číslo časopisu příloha #1
Archív časopisu IT Systems
IT Systems 1-2 IT Systems 12 IT Systems 11 IT Systems 10
Archív časopisu IT Systems Special
Aktuální číslo časopisu příloha #1 Aktuální číslo časopisu příloha #1 Aktuální číslo časopisu příloha #1 Aktuální číslo časopisu příloha #1