fb
29. 4. 2021 11:39

Seznam.cz spolupracuje s firmou Cyclomedia

Uživatelům nabídne výrazně kvalitnější panoramatické snímky, a to nejen v aplikaci Mapy.cz

Seznam.cz uzavřel smlouvu o dlouhodobé spolupráci s nizozemskou společností Cyclomedia, která patří ke špičce v oblasti sběru a zpracování obrazových dat ze silniční sítě. Technologie společnosti Cyclomedia nabízí kvalitní a geograficky přesně zaměřené sférické snímky veřejného prostředí, které začne Seznam.cz nově využívat nejen v aplikaci Mapy.cz, ale i na dalších službách, jako jsou třeba Firmy.cz nebo Sreality.cz.

„Velmi nás těší, že našim uživatelům budeme moct prezentovat data v nejlepší dostupné kvalitě,“ říká Robert Drozda, ředitel divize Služeb Seznam.cz, a dodává, že snímkování začne v květnu a na první výsledky se uživatelé mohou těšit už v létě.

„Cyclomedia je hrdá, že si ji společnost Seznam.cz vybrala jako dodavatele snímání s vysokým rozlišením a poskytovatele přesných geoprostorových údajů České republiky pro 3D pozemní zobrazení. Těšíme se na dlouhodobou spolupráci, která uživatelům různých platforem Seznamu zprostředkuje vysoce kvalitní zobrazení,“ doplňuje Wessel van Hoek, Obchodní ředitel společnosti Cyclomedia pro Severní Evropu a rozvíjející se trhy.

Flotila vozidel Cyclomedia vybavená kamerovým systémem a dalšími senzory bude snímat území celé České republiky. „Už letos získáme fotografie a data třetiny silniční sítě našeho území a více než dvaceti největších měst,“ dodává Kunz. Nasnímaná data Seznam využije i při dalším zlepšování navigace, včetně dopravních informací.

Kalendář akcí
Konference - Semináře - Školení
Časopis IT Systems/Speciál
Aktuální číslo časopisu IT Systems Aktuální číslo časopisu příloha #1
Archív časopisu IT Systems
IT Systems 1-2 IT Systems 12 IT Systems 11 IT Systems 10
Archív časopisu IT Systems Special
Aktuální číslo časopisu příloha #1 Aktuální číslo časopisu příloha #1 Aktuální číslo časopisu příloha #1 Aktuální číslo časopisu příloha #1