fb
17. 6. 2022 16:18

Nový software pro autonomní mobilní roboty od MiR

Společnost Mobile Industrial Robots (MiR) představila nový software, který by měl nabídnout uživatelsky přívětivější nastavení a rychlejší provádění úkolů u autonomních mobilních robotů (AMR) této značky. Nový software také umožňuje těsnější integraci s dalšími systémy a lepší kybernetickou bezpečnost.

První edice nového softwaru, která je k dispozici pro jednotlivé roboty i kompletní flotily AMR, má rychlejší a intuitivnější uživatelské rozhraní, které má různé uživatelské úrovně a lze jej snadno ovládat ze stolních počítačů, chytrých telefonů a tabletů, přes které mohou zaměstnanci přistupovat k různým řídicím panelům nebo přivolávat roboty jediným kliknutím.

Nový software by měl firmám umožnit:

  • Rychlejší plánování a přeplánování navigace pro jízdu kolem překážek s cílem optimalizovat reakci na pohyblivé objekty v okolí – jako například jiné roboty, vysokozdvižné vozíky a zaměstnance. Schopnost efektivně navigovat a zároveň se vyhnout úzkým místům je zásadní pro výkonnost AMR a nové funkce softwaru od MiR se postarají o to, aby roboty dosáhly své maximální efektivity.
  • Efektivnější navigaci i ve velkých podnicích a plynulé přepínání mezi různými podlažími nebo výrobními halami.
  • Vyšší úroveň kybernetické bezpečnosti, a to s inovovaným zabezpečením pro systémy průmyslové automatizace podle standardu kybernetické bezpečnosti IEC 62443.

„Naše poznatky a spolupráce se stovkami zákazníků v průběhu let jasně ukázaly, že klíčem k automatizaci je software a které konkrétní softwarové funkce přinášejí o mnoho lepší uživatelský zážitek. Operátorům umožníme rychleji a plynuleji plánovat úkoly robotů a zajistíme ještě vyšší úroveň kybernetické bezpečnosti a integrace napříč četnými systémy organizace,“ řekl Søren E. Nielsen, prezident společnosti MiR a dodal „Chceme umožnit společnostem, aby začaly s automatizací jednoduchým způsobem. Nastavení jednoduchých úkolů pro robota prostřednictvím našeho nového rozhraní trvá méně než hodinu.“

Kalendář akcí
Konference - Semináře - Školení
Časopis IT Systems/Speciál
Aktuální číslo časopisu IT Systems Aktuální číslo časopisu příloha #1
Archív časopisu IT Systems
IT Systems 1-2 IT Systems 12 IT Systems 11 IT Systems 10
Archív časopisu IT Systems Special
Aktuální číslo časopisu příloha #1 Aktuální číslo časopisu příloha #1 Aktuální číslo časopisu příloha #1 Aktuální číslo časopisu příloha #1