fb
24. 5. 2017 14:26

Nová verze pokladního systému Storyous umožňuje přijímat bitcoiny

Storyous umožňuje přijímat bitcoinyStoryous je velmi rozšířený pokladní systém pro gastronomické provozovny, který je vyvíjen od roku 2012 a v současnosti využívají asi tři tisícovky českých kaváren, bister a restaurací. Nejnovější aktualizace systému přináší zajímavou novinku, když umožní podnikům, které pokladny Storyous využívají, nabídnout zákazníkům možnost zaplatit útratu bitcoiny, tedy přijímat nejrozšířenější světovou virtuální měnu, a přitom řádně ji evidovat podle zákona o elektronické evidenci tržeb.

Český start-up Storyous přinesl s poslední aktualizací svého chytrého pokladního systému možnost přijímat virtuální měnu bitcoin. Doposud nebylo přijímání a evidování plateb bitcoiny jednoduché, ale to se nyní může rychle změnit. Počet „bitcoin-friendly“ podniků tak může narůst zejména v hlavním městě, kde má Storyous nejvyšší penetraci mezi gastronomickými podniky.

Podle mezinárodní mapy CoinMap.org, registrující počet zařízení, které bitcoiny přijímají, je v České republice zatím pětadvacet gastronomických podniků, kde je možné touto moderní virtuální měnou platit. V evropském ani celosvětovém měřítku to paradoxně není málo. V Praze jich je dokonce více než například v Berlíně, Londýně nebo Paříži a jen o něco méně než třeba v Tokiu či San Franciscu. Česká bitcoinová komunita totiž patří k jedné z nejaktivnějších ve světě.

"Rozhodně neočekáváme, že podniky nyní masově začnou přijímat bitcoiny. Na druhou stranu Storyous je gastrotechnologický start-up a jako takový fandí všem novým technologiím, i kdyby jejich doba měla teprve přijít,"
zmiňuje Jan Adámek, marketingový ředitel Storyous. "Nová funkce pro nás bude zároveň důležitá při expanzi do zahraničí. Pokud se některý z našich tří tisíc tuzemských zákazníků rozhodne bitcoiny přijímat, s novou funkcionalitou tak může učinit okamžitě, do kasy stačí pouze zadat svoji bitcoinovou adresu. Jeho pokladna se postará o vše ostatní, včetně náležité evidence takto přijatých plateb."

Kalendář akcí
Konference - Semináře - Školení
Časopis IT Systems/Speciál
Aktuální číslo časopisu IT Systems Aktuální číslo časopisu příloha #1
Archív časopisu IT Systems
IT Systems 1-2 IT Systems 12 IT Systems 11 IT Systems 10
Archív časopisu IT Systems Special
Aktuální číslo časopisu příloha #1 Aktuální číslo časopisu příloha #1 Aktuální číslo časopisu příloha #1 Aktuální číslo časopisu příloha #1