fb
16. 2. 2021 14:16

Nová generace velkoformátových displejů Sharp NEC

NEC MESSAGESpolečnost Sharp NEC Display Solutions uvádí na trh zcela novou řadu velkoformátových displejů nazvanou MESSAGE. Celé portfolio obsahuje tři nové modelové řady, MESSAGE Essential (ME), dále pak MESSAGE Mainstream (M) a konečně MESSAGE Advanced (MA). Všechny nové modely displejů mají 4K rozlišení a cílí na využití nejenom v oblasti profesionálního signage řešení, ale i pro aplikace v podnikové sféře, maloobchodu, vzdělávací oblasti, non-stop dispečerských pracovištích, postprodukci a domácím použití.

Klíčovou vlastností nové generace displejů MESSAGE je modulární design, což znamená, že zákazníci si mohou vybrat řešení, které potřebují dnes, ale současně mají možnost do budoucna dovybavit svoje LFD dalšími volitelnými komponenty v závislosti na jejich budoucích potřebách.

Základní řada displejů ME je řešením pro cenově senzitivní zákazníky, jak digitalizovat reklamně informační obsah včetně maloobchodu, rychlého občerstvení, muzeí, kongresových center, malých a středních podniků. Ve výbavě základní řady ME nalezneme integrovaný USB MediaPlayer, což je záruka snadného řešení pro přehrávání obsahu prakticky ihned, po vytažení výrobku z krabice. Díky modulárním slotům pro další volitelný hardware je ovšem velmi snadné možnosti přehrávání upgradovat například pomocí NEC MediaPlayeru na bázi Raspberry Pi4. RPi4 řešení poskytne veškerou flexibilitu potřebnou pro snadné a intuitivní vytváření, plánování a vysílání potřebného obsahu až do rozlišení 4K. Hoteliéři, restaurace, maloobchodníci, menší a střední podniky tak mají možnost předat svůj reklamně sdělovací obsah zákazníkům v provozním zatížení 18/7 s možností instalace jak v klasické instalaci v orientaci landscape, tak na výšku v orientaci portrét.

Řada M (Mainstream) má ve srovnání se základní řadou elegantnější minimalistický design s tenkým rámečkem, vyšší možnost provozního zatížení 24/7 a matrici panelu s matnou povrchovou úpravou pro snížení nežádoucích odrazů při vysokém okolním osvětlení. Jedná se tak o ideální volbu řešení nejen pro non stop provozy, ale také pro podnikovou klientelu, signage řešení, náročnější maloobchod a oblast vzdělávání. S volitelným přehrávačem NEC MediaPlayer, nebo volitelným výkonnějším interním počítačem Intel Smart Display Module získají uživatelé výkonný hardware pro plnohodnotnou práci, tak jak jsou zvyklí na svých PC a noteboocích. Mají tak k dispozici vysoký výkon bez kompromisů pro kvalitní vizuální zážitky v reálném čase. M série poskytuje upgradovatelnou funkčnost a estetickou přitažlivost pro aplikace v oblasti reklamy, infotainmentu a v zasedacích místnostech.

Pro zákazníky, kteří vyžadují přesné a věrné podání barev s možností uživatelské kalibrace, je určena nejvyšší řada displejů MA. Jedná se o špičkové profesionální řešení, které nabízí například řetězení signálu, 8K video scaller, široký barevný gamut panelu a technologii SpectraView. Také série MA je vybavena slotem pro RPi4 řešení + slotem pro interní počítač ve standardu SDM. Navíc řada MA disponuje interním audio zesilovačem, který může být využit pro připojení volitelné externí audio soustavy v situaci, kdy nebudou dostačovat interní reproduktory displeje. Vícero videozesilovačů je pak možné s výhodou využít v rámci technologie režimu více obrazů, případně v distribuci a řetězení video signálu na více koncových zařízení. Možnost barevné kalibrace pak předurčuje použití displeje pro barevně kritické aplikace včetně postprodukce.

Kalendář akcí
Konference - Semináře - Školení
Časopis IT Systems/Speciál
Aktuální číslo časopisu IT Systems Aktuální číslo časopisu příloha #1
Archív časopisu IT Systems
IT Systems 1-2 IT Systems 12 IT Systems 11 IT Systems 10
Archív časopisu IT Systems Special
Aktuální číslo časopisu příloha #1 Aktuální číslo časopisu příloha #1 Aktuální číslo časopisu příloha #1 Aktuální číslo časopisu příloha #1