fb
17. 3. 2020 14:16

Internetová televize pro diváky se sluchovým postižením

NEWTON Technologies spouští internetovou televizi tv.beey.io pro diváky se sluchovým postižením s nejdůležitějšími TV pořady a videi o koronavirové pandemii. Na jednom místě jsou zdarma dostupné videozáznamy nejdůležitějších pořadů opatřené titulky, , ale i další obsah jako videoblogy, instruktážní videa a další.

„Důležitých informací v posledních hodinách vzniká ohromné množství. Bohužel většina televizního zpravodajství, záznamů tiskových konferencí a další klíčové zdroje nejsou opatřeny titulky pro neslyšící. Naše společnost má technologii na rychlé a přesné automatické titulkování videí. Rozhodli jsme se zpřístupnit tuto službu, a zdarma a na jednom místě nabídnout všechny důležité zdroje i s titulky“, říká Ing. Petr Herian, CEO společnosti NEWTON Technologies, a.s.

„Tým našich editorů a dobrovolníků průběžně zpracovává nejdůležitější zdroje a publikuje co nejdříve po jejich odvysílání nebo zveřejnění. Zároveň nabízíme spolupráci i tvůrcům video obsahu, kterým po dobu mimořádné situace nabízíme možnost vlastní přípravy titulků zdarma,“ dodává Petr Herian.

Společnost Newton Technologies vyvinula technologii Beey, která díky automatickému rozpoznávání spontánní hovorové řeči i v akusticky horším prostředí dokáže nabídnout pro všechny uživatele generování titulků a jejich propojení s videem ve webovém prohlížeči. Měla v úmyslu představit ji 28. března na konferenci INSPO v podobě aplikace, kterou by mohli používat i jednotliví uživatelé. Pohotově však zareagovala na aktuální dění a s využitím aplikace Beey začíná titulkovat vybrané pořady, přinášející aktuální informace o opatřeních vyvolaných koronavirovou pandemií, a ukládat je na jedno místo.

Kalendář akcí
Konference - Semináře - Školení
Časopis IT Systems/Speciál
Aktuální číslo časopisu IT Systems Aktuální číslo časopisu příloha #1
Archív časopisu IT Systems
IT Systems 1-2 IT Systems 12 IT Systems 11 IT Systems 10
Archív časopisu IT Systems Special
Aktuální číslo časopisu příloha #1 Aktuální číslo časopisu příloha #1 Aktuální číslo časopisu příloha #1 Aktuální číslo časopisu příloha #1