fb
14. 5. 2020 10:55

HP představuje nové chromebooky pro firemní uživatele

HP Elite c1030 Chromebook EnterpriseSpolečnost HP Inc. představila nové chromebooky, které v následujících měsících uvede na náš trh. Nové chromebooky HP jsou určené především pro podniky, které využívají cloudová řešení a které chtějí svým zaměstnancům umožnit být produktivní kdykoli a kdekoli. Chromebooky mají obecně velmi nízké náklady na správu, protože jsou jednoduché a svižné, nativně cloudové a přitom bezpečné. Kromě webových aplikací a cloudových služeb, podporují také aplikace pro Android.

I když podniky již nějakou dobu přecházejí na cloudová řešení a infrastrukturu virtuálních desktopů (VDI), aby zvýšily zabezpečení a ušetřily náklady na správu, vystupňovala probíhající pandemie poptávku po zařízeních pro ty, kteří primárně pracují s webovými aplikacemi a nástroji, využívajícími vzdálený přístup. Společnost HP v nedávném průzkumu zjistila, že téměř 60 % uživatelů, pracujících během karantény z domova, používá k práci svá soukromá zařízení, což v případě jejich nedostatečného zabezpečení představuje pro firmy významné bezpečnostní riziko. Průměrný zaměstnanec také při práci používá 22 cloudových aplikací.

HP proto v nejbližších měsících uveden na náš trh modely HP Elite c1030 Chromebook Enterprise, HP Pro c640 Chromebook Enterprise a HP Chromebook Enterprise 14 G6, které jsou navrženy se zvláštním zřetelem k současnému způsobu práce. Nové portfolio chromebooků HP je uzpůsobené intenzivnímu využívání cloudu mobilními pracovníky, navíc se může pochlubit špičkovým designem, vysokou odolností a prvky zajišťujícími ochranu soukromí. Současně přináší možnost správy a zabezpečení splňující i vysoké požadavky podniků, a to s mimořádnou jednoduchostí, která šetří čas a peníze oddělení IT.

HP Elite c1030 Chromebook Enterprise

„Vzhledem k tomu, že se podniky a administrativní pracovníci v této mimořádné době přizpůsobují nové realitě práce z domova, nebyla poptávka po bezpečných a snadno nasaditelných zařízeních využívajících cloudová řešení nikdy tak vysoká,“ říká Andy Rhodes, globální ředitel divize Commercial Personal Systems společnosti HP Inc. „Naše nové chromebooky jsou navrženy tak, aby vyhovovaly potřebám firemních uživatelů ve všech oblastech – ať už pracují z pohovky, od kuchyňské linky nebo případně z kanceláře. Jsme hrdí na to, že spolupracujeme se společností Google, abychom podpořili inovace, které pomáhají firmám dále rozšiřovat zdroje, jichž využívají, a zároveň poskytují uživatelům nové možnosti práce a usnadňují jim život.“

„K umožnění práce na dálku jsou nyní více než kdy předtím zapotřebí ty správné nástroje. Nejdůležitější je zajistit bezpečné prostředí, které zaměstnancům umožní být produktivní, poskytne jim přístup k nástrojům usnadňujícím spolupráci a umožní oddělení IT centrálně a vzdáleně spravovat používaná zařízení,“ uvedl John Solomon, viceprezident pro OS Chrome společnosti Google. „Ve verzi Chrome Enterprise jsou zaměstnanci okamžitě produktivní a správci IT jsou schopni efektivně nasadit a v požadovaném rozsahu bezpečně spravovat flotilu zařízení. Jsme rádi, že můžeme úzce spolupracovat se společností HP, a s pomocí vysoce kvalitních zařízení HP Chromebook Enterprise díky tomu vytvořit moderní výpočetní prostředí, splňující potřeby vzdálených pracovníků všude na světě.“

HP Elite c1030 Chromebook Enterprise je první chromebook na světě s integrovanou reflexní obrazovkou zajišťující ochranu soukromí.
HP Elite c1030 Chromebook Enterprise je první chromebook na světě s integrovanou reflexní obrazovkou zajišťující ochranu soukromí.

HP Elite c1030 Chromebook Enterprise se zásluhou téměř bezrámečkového displeje s úhlopříčkou 13,5 palce a poměrem stran 3:2 může pochlubit 90,1% poměrem obrazovky k tělu, což je v kategorii chromebooků aktuálně vůbec nejvyšší hodnota. Chromebook pohání nejnovější procesory Intel 10. generace se systémem aktivního chlazení a baterií, která udrží počítač v provozu až 12 hodin.

Model HP Elite c1030 Chromebook Enterprise s 360stupňovým kloubem přináší také:

  • Zabezpečení uvnitř i venku - jde o první chromebook na světě s obrazovkou vybavenou integrovaným filtrem pro zajištění ochrany soukromí. Funkce HP Sure View Reflect dokáže stisknutím tlačítka okamžitě skrýt obsah obrazovky před cizím zrakem. Integrovaný snímač otisků prstů a fyzická krytka vestavěné webové kamery zajišťují ochranu soukromí a poskytují uživatelům i IT oddělením větší klid.
  • Špičkový výkon a produktivita – jde o první chromebook na světě pro firemní uživatele vyrobený jako součást inovačního programu Project Athena společnosti Intel, je navržen tak, aby poskytoval novou třídu pokročilých notebooků. Klíčovými prvky jsou například podpora Wi-Fi 6 a volitelná podpora sítí LTE.

HP Pro c640 Chromebook Enterprise je nejtenčí 14palcový Chromebook pro firemní uživatele na světě.
HP Pro c640 Chromebook Enterprise je nejtenčí 14palcový Chromebook pro firemní uživatele na světě.

Druhá z novinek, chromebook HP Pro c640 Enterprise, je rovněž postavena na nejnovějších procesorech Intel 10. generace a uživatelé se při jeho používání díky baterii s výdrží až 12 hodin a rychlému nabíjení HP Fast Charge, které dokáže za 90 minut nabít baterii na 90 %, mohou své práci věnovat déle. Kromě toho model HP Pro c640 Enterprise nabízí také:

  • Odolnost – jde o nejtenčí 14palcový Chromebook na světě se stylovým hliníkovým šasi. Chromebook byl navržen, tak aby splňoval požadavky náročných testů dle standardů MIL-STD a je vybaven podsvícenou klávesnicí, která dokáže odolat rozlití až 350 ml vody.
  • Zabezpečení na podnikové úrovni – HP Privacy Camera s integrovanou krytkou pomáhá chránit kameru před zneužitím a volitelný integrovaný snímač otisků prstů umožňuje rychlý zabezpečený přístup.
  • Konektivita a flexibilita – díky podpoře Wi-Fi 6 a proprietárnímu řešení HP pro LAN s rozšířeným dosahem získají uživatelé síťové připojení s větším dosahem a vyšší rychlostí. Ploché panty s úhlem rozevření až 180° umožňují přístroj rozevřít zcela naplocho, vestavěná webová kamera a reproduktory usnadňují spolupráci a integrovaný port HDMI eliminuje nutnost používat adaptéry.

Základní model HP Chromebook Enterprise 14 G6 má otíratelnou klávesnici.
Základní model HP Chromebook Enterprise 14 G6 má otíratelnou klávesnici.

Novým přírůstkem v portfoliu je také HP Chromebook Enterprise 14 G6, který je nově přepracován, tak aby poskytoval výkon i funkce, které vyžadují firemní pracovníci působící v terénu. Klávesnici notebooku lze otřít běžnými vlhčenými ubrousky pro domácnost. Díky baterii s výdrží až 13,5 hodiny a podpoře rychlého nabíjení HP Fast Charge zvládnou uživatelé více práce bez přerušování.

Kdy budou nové chromebooky na našem trhu dostupné?

  • HP Elite c1030 Chromebook Enterprise bude v ČR v prodeji od října za ceny od 20 490 Kč.
  • HP Pro c640 Chromebook Enterprise bude v ČR v prodeji od července za ceny od 16 990 Kč.
  • HP Chromebook Enterprise 14 G6 bude v ČR v prodeji od července za ceny od 9 490 Kč.

Kalendář akcí
Konference - Semináře - Školení
Časopis IT Systems/Speciál
Aktuální číslo časopisu IT Systems Aktuální číslo časopisu příloha #1
Archív časopisu IT Systems
IT Systems 1-2 IT Systems 12 IT Systems 11 IT Systems 10
Archív časopisu IT Systems Special
Aktuální číslo časopisu příloha #1 Aktuální číslo časopisu příloha #1 Aktuální číslo časopisu příloha #1 Aktuální číslo časopisu příloha #1