fb
12. 6. 2019 16:40

Externí pevný disk Verbatim s 256bitovým šifrováním a biometrickým přístupem

Společnost Verbatim uvedla na trh pevný disk Fingerprint Secure, který pro zajištění ochrany dat využívá hardwarové šifrování podle standardu AES 256 ve spojení biometrickým přístupem. Veškerá data uložená na disku jsou tak v případě ztráty nebo odcizení spolehlivě chráněna před neoprávněným přístupem. Pevný disk okamžitě šifruje veškerá data ukládaná na disk a je tedy plně v souladu s požadavky GDPR, protože 100 % disku je bezpečně šifrováno.

Vestavěný systém pro rozpoznávání otisků prstů umožňuje přístup až osmi autorizovaným uživatelům a jednomu administrátorovi. Po nastavení disku mohou uživatelé prostřednictvím registrovaného otisku prstu zařízení velmi rychle uzamknout a odemknout.

Pevný disk neukládá heslo do počítače ani do dočasné paměti systému, takže úroveň zabezpečení je mnohem vyšší, nežli v případě softwarového šifrování. Navíc, pokud se pevný disk dostane do nepovolaných rukou, po několika neúspěšných pokusech o zadání hesla jsou veškerá data smazána. Pevný disk Verbatim Fingerprint Secure je kompatibilní s operačními systémy PC i Mac a je vybaven rozhraním USB 3.1 GEN 1 s konektorem USB-C umožňující přenosové rychlosti až 5 Gb/s. Součástí balení je také převodní kabel z konektoru USB-C na konektor USB-A a adaptér USB-C, což umožňuje připojení disku k širokému spektru zařízení. Po načtení otisku prstu lze disk připojit také k televizorům, což je funkce, která není u pevných disků s šifrování běžně k dispozici.

Jako další úroveň zabezpečení slouží na disku předinstalovaný zálohovací software Nero Backup, který umožňuje zálohovat všechny soubory, složky a jednotky z notebooku nebo počítače, kdykoliv to potřebujete. Stejně tak lze na konkrétní čas a den naplánovat pravidelné automatické zálohování. Software Nero Backup je kompatibilní se systémem Windows Vista, Windows 7, Windows 8 a Windows 10 (není kompatibilní se systémem Mac OS).

Pevné disky Verbatim Fingerprint Secure jsou dodávány ve dvou modelech, s kapacitou 1 TB (PN 53650) za doporučenou maloobchodní cenu 3.299 CZK / 129 eur a s kapacitou 2TB (PN 53651) za 4.399 CZK / 169 eur.

Kalendář akcí
Konference - Semináře - Školení
Časopis IT Systems/Speciál
Aktuální číslo časopisu IT Systems Aktuální číslo časopisu příloha #1
Archív časopisu IT Systems
IT Systems 1-2 IT Systems 12 IT Systems 11 IT Systems 10
Archív časopisu IT Systems Special
Aktuální číslo časopisu příloha #1 Aktuální číslo časopisu příloha #1 Aktuální číslo časopisu příloha #1 Aktuální číslo časopisu příloha #1