fb
15. 2. 2021 12:38

Ericsson uvádí řešení pro dělení 5G sítí na virtuální podsítě

EricssonSpolečnost Ericsson uvedla softwarové řešení 5G RAN Slicing pro dělení přístupových radiových sítí  5G na virtuální podsítě, které poskytovatelům komunikačních služeb umožní nabízet individuálně přizpůsobené služby 5G se zaručenými parametry.

Slicing umožňuje vytvořit vícero logických podsítí pro různé typy služeb na téže infrastruktuře. Řešení Ericsson 5G RAN Slicing přiděluje radiové zdroje v intervalu jedné milisekundy a podporuje odlišení služeb v jednotlivých podsítích podle různých parametrů. Jedná se o klíčovou funkci z hlediska realizace výnosů ze sítí 5G, například vylepšených videopřenosů, internetového připojení automobilů nebo rozšířené reality.

S rozvojem 5G hledají poskytovatelé služeb způsoby, jak maximalizovat návratnost svých investic tím, že budou cílit na inovativní způsoby využití s vysokým výnosem, jako jsou cloudové počítačové hry, inteligentní továrny nebo chytrá zdravotní péče. Ericsson odhaduje, že hodnota adresovatelného spotřebitelského trhu pro poskytovatele služeb do roku 2030 dosáhne 712 miliard dolarů.

„Řešení Ericsson 5G RAN Slicing dynamicky optimalizuje rádiové zdroje s cílem poskytovat efektivnější dělení sítě. Díky tomu se mohou poskytovatelé služeb odlišit a garantovat parametry, což potřebují k monetizaci investic do 5G prostřednictvím různých způsobů využití svých sít,“ popisuje Per Narvinger, ředitel pro produktové sítě společnosti Ericsson.

„Připravujeme se na další fázi rozvoje 5G, kde předpokládáme zavedení komplexního dělení sítí, přičemž RAN slicing je zásadní pro garantování parametrů. Díky efektivnímu sdílení síťových prostředků mezi různými podsítěmi budeme schopni poskytovat komunikaci pro různé aplikace 5G, jako je veřejná bezpečnost nebo privátní mobilní sítě,“ dodává Mark Düsener, ředitel pro mobilní komunikace a spotřebitelský trh společnosti Swisscom.

Foto: Ericsson

Kalendář akcí
Konference - Semináře - Školení
Časopis IT Systems/Speciál
Aktuální číslo časopisu IT Systems Aktuální číslo časopisu příloha #1
Archív časopisu IT Systems
IT Systems 1-2 IT Systems 12 IT Systems 11 IT Systems 10
Archív časopisu IT Systems Special
Aktuální číslo časopisu příloha #1 Aktuální číslo časopisu příloha #1 Aktuální číslo časopisu příloha #1 Aktuální číslo časopisu příloha #1