fb
23. 1. 2020 15:30

ČSOB využívá umělou inteligenci pro automatické načítání dokladů totožnosti

ČSOBČeská pobočka společnosti Softec vytvořila pro ČSOB řešení pro automatické načítání údajů z dokladů totožnosti (občanský průkaz, pas), a to českých i zahraničních. Toto řešení, které využívá umělou inteligenci, výrazně zjednoduší a urychlí provoz na jejích pobočkách, kde již běží od konce minulého roku.

Dosud bylo nutné všechny údaje z dokladů totožnosti klientů přepisovat ručně, nyní se načtou automaticky. Tímto se eliminuje ruční přepisování velkého množství údajů z dokladů a zároveň se zabrání chybám v přepisu. Při záznamu jsou zároveň automaticky kontrolovány vybrané ukazatele, jako je například platnost dokladu, shoda data narození a rodného čísla a další. Kromě toho je práce s touto technologií mimořádně uživatelsky přívětivá. Bankéř na pobočce jen vyfotí doklad mobilním zařízením a načtené údaje se mu zobrazí v bankovním systému.

Nové řešení je postavené na technologii umělé inteligence – neuronových sítí. „Jedná se o stejnou technologii, jaká se používá například k ověření uživatelů na letištích při automatické kontrole pasů. Potřebné údaje lze tak získat třeba i z méně kvalitní fotografie,“ říká Alex Tomášek ze společnosti Softec, která řešení pro ČSOB vytvořila a nasadila během tří měsíců. Řešení navíc do budoucna umožňuje rozšíření o další moduly např. pro podporu online založení účtu, zpracování žádosti o úvěr, validaci osob nebo ověření žadatele.

Alex Tomášek
Alex Tomášek

Kalendář akcí
Konference - Semináře - Školení
Časopis IT Systems/Speciál
Aktuální číslo časopisu IT Systems Aktuální číslo časopisu příloha #1
Archív časopisu IT Systems
IT Systems 1-2 IT Systems 12 IT Systems 11 IT Systems 10
Archív časopisu IT Systems Special
Aktuální číslo časopisu příloha #1 Aktuální číslo časopisu příloha #1 Aktuální číslo časopisu příloha #1 Aktuální číslo časopisu příloha #1