fb
30. 11. 2016 16:28

Accenture Hackathon má vítěze

O minulém víkendu se utkali o vítězství mladí technologičtí nadšenci z osmi zemí Evropy a Středního východu v mezinárodním „propojeném“ Accenture Hackathonu. Účastníci v Římě, Londýně, Madridu, Amsterdamu, Dortmundu, Praze, Istanbulu a Dubaji změřili síly ve 24hodinové soutěži. Celkovým vítězem Accenture Hackathonu se stal tým z Istanbulu s ekologickou aplikací, čeští vítězové se v celosvětové konkurenci však neztratili.

Do českého lokálního kola Accenture Hackathonu v pražských prostorách Paralelní Polis bylo o posledním listopadovém víkendu vybráno 54 účastníků, kteří soupeřili ve 12 týmech a takovéto jsou výsledky:

  • Na prvním místě se umístil tým Round Pancakes, který zaujal porotu prototypem aplikace Equipe pro efektivní nábor a hodnocení práce programátorů, založené mimo jiné na automatizovaném posuzování kvality kódu programátora. V době obrovského množství zdrojů informací o potenciálních zaměstnancích, jako je LinkedIn, Facebook a mnohé další, je přínosné přetvářet tato Big data na uživatelsky přehledná Smart data. 
  • Na druhém místě se umístil tým Binary Trio s aplikací pro snadné sdílení informací o jedlých a léčivých rostlinách po celém světě, která pomůže vyhnout se nebezpečí otravy a zvýšit šance na přežití v případě přírodních katastrof těm, kdo neznají místní podmínky.
  • Na třetím místě se umístil tým Hack Back s řešením Refood, které nabízí využití zbylých potravin z restaurací. Aplikace najde spojení mezi tím, kdo má použitelné zbytky jídla a druhou stranou, která pro ně má využití.

Soutěž, jejímž společným jmenovatelem bylo heslo „Connect. Collaborate. Create“ měla za cíl iniciovat vznik sociálně inovativních projektů. Účastníci měli vytvořit funkční prototypy řešení zaměřené na některé z témat světové výstavvy Expo 2020 v Dubaji: Opportunity, Mobility and Sustainability, která byla inspirována hlavním motivem „Connecting Minds, Creating the Future“.

Týmy vyvíjely inovativní, škálovatelné a reprodukovatelné aplikace pomocí nejmodernějších technologií. Každý projekt byl hodnocen podle kvality koncepce, designu a vývoje lokální porotou složenou z odborníků, partnerů a členů Accenture Digital týmu.

Ceny byly uděleny třem nejlépe hodnoceným projektům v každém světovém městě a celkového vítěze pak zvolila mezinárodní porota. Kromě toho Expo 2020 Dubaj udělila zvláštní cenu a vítězný tým bude prezentovat svůj projekt organizátorům světové výstavy. Celkovým vítězem Accenture Hackathonu se stal tým z Istanbulu s aplikací, která podporuje mikrozemědělství, snižování uhlíkové stopy a bojuje tak proti globálnímu oteplování. Na druhém místě se umístil tým z Dortmundu a na třetí, bronzové příčce soutěžící z Dubaje.

Kalendář akcí
Konference - Semináře - Školení
Časopis IT Systems/Speciál
Aktuální číslo časopisu IT Systems Aktuální číslo časopisu příloha #1
Archív časopisu IT Systems
IT Systems 1-2 IT Systems 12 IT Systems 11 IT Systems 10
Archív časopisu IT Systems Special
Aktuální číslo časopisu příloha #1 Aktuální číslo časopisu příloha #1 Aktuální číslo časopisu příloha #1 Aktuální číslo časopisu příloha #1